16 mar. 2013

Vindecarea sufletului de frică şi suferinţă



   Vorbim despre o carte celebră scrisă de medicul Deepak Chopra intitulată “Vindecarea sufletului de frică şi suferinţă”.

De curând o Fiinţă spunea: " Atunci când oamenii ştiu anumite lucruri, dar nu le aplică în viaţa lor este ca şi cum ar vrea să se spele, însă intră în apă îmbrăcaţi într-un costum impermeabil.". Mai există şi vorba:”Să nu fie faptele voastre mai jos decât învăţătura voastră.”

Lucrările celui numit "poetul-profet al medicinei alternative" sunt menite să ne conştientizeze profund şi să le putem folosi în viaţa de zi cu zi.
Citită cu creionul în mână, cartea despre care vorbim ne aduce învăţăminte preţioase, lesne de aplicat în viaţa noastră atunci când avem nevoie.

Am reţinut şi folosesc pentru mine şi pentru oamenii cu care vorbesc îndrumările în plan psihologic şi spiritual din opera lui Deepak Chopra.

Această carte merită citită, iar în acest spaţiu tipografic scriu pentru Dumneavoastră doar câteva cuvinte sintetizate cu dragoste.

În fiinţa umană este o splendoare ce nu poate fi descrisă în cuvinte, dar când se închide în sine de frică şi aproape se stinge, ţi se rupe inima privind-o.

Este bine ca fiecare dintre noi să ştie că a vorbi despre frică nu e un semn de slăbiciune. Din moment ce conştientizăm şi recunoaştem frica şi o privim ca pe o senzaţie corporală putem să o eliberăm. Vom începe prin a vorbi clar, liber despre frica ce o simţim.
 Vindecarea depinde de cât de mare este neliniştea şi de reacţiile individuale, dar şi de conştientizarea emoţiei primare. Când frica şi neliniştea durează, apare depresia. Vindecarea începe când ne confruntăm cu ceea ce simţim cu adevărat.

Fie că ne ocupăm de noi înşine sau de ceilalţi, este important să ştim că ceea ce ajută este dorinţa de vindecare însoţită de acţiunile adecvate, răbdarea şi sinceritatea. Începem prin a avea încredere în noi înşine, apoi, ştiind că vindecarea nu e o lucrare solitară, apelăm la persoane potrivite atunci când vrem cu adevărat să vorbim. Persoana potrivită să ne ajute este aceea în care avem încredere, care îşi acceptă propriile defecte, este tolerantă, ascultă cu inima şi nu îşi impune propriile judecăţi.

Să nu uităm că atunci când suntem pregătiţi, îndrumarea vine.

Să nu forţăm nimic, uneori lucrurile se întâmplă miraculos.

Sufletul nostru este o realitate, noi suntem mai mult decât minte şi trup.

Să ştim că nu suntem singuri, să avem mintea mereu îndreptată către Dumnezeu, către Mintea Universală, acolo unde toţi suntem Unul.

Suferinţa este o parte a vieţii, deci este inevitabilă.

Suferinţa conţine întotdeauna un mesaj spiritual simbolic, de aceea persistă până când omul "aude" şi apoi din suferinţă apare iubirea.

Să ne iertăm pe noi înşine şi să îi iertăm şi iubim pe cei care ne-au greşit.

Să cultivăm şi să ne dezvoltăm o conştiinţă universală, curată.


 ( articol scris de Jeniţa Naidin)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu