17 mar. 2013

Daruind cu suflet....


Adevarata daruire înseamna o revarsare a iubirii tale. Atunci când daruiesti în acest fel, nu simti ca esti sleit de puteri. De fapt, te simti energizat, pentru ca iubirea pe care o darui se întoarce la tine, prin recunostinta oamenilor pe care i-ai atins. Nu face greseala de a crede ca nu ai nici un dar de facut. Fiecare dintre noi are ceva de daruit. Darul tau aduce bucurie, tie si celorlalti.
 El te ajuta sa pasesti înainte si sa te exprimi pe tine însuti. El înlatura barierele separarii, te ajuta sa te conectezi cu ceilalti si sa le permiti celorlalti sa afle cine esti tu cu adevarat.

Poti da numai ceea ce crezi ca ai si poti primi, numai ceea ce crezi ca meriti. Daca încerci sa dai ceva ceea ce nu crezi ca ai, ceilalti vor simti ca darul tau nu este sincer si nu vor dori sa-l accepte, nu au cum, nu ai cum sa daruiesti astfel! Daca încerci sa primesti ceea ce nu crezi ca meriti, vei încarca darul cu atât de multe conditii, încât celorlalti le va fi imposibil sa ti-l dea.
Astfel de încercari esuate de a da si a primi pot fi epuizante din punct de vedere emotional.
 De asemenea, ele îti pot slabi încrederea în sine, în asa fel încât, atunci când pasesti în urmatoarea experienta, te poti astepta la un esec. 
Este mai bine sa o iei mai încet si sa fii cinstit cu tine însuti. Dupa aceea, poti fi cinstit si cu ceilalti. Daca nu crezi ca ai darul, nu încerca sa-l dai. Daca nu crezi ca meriti darul, nu încerca sa-l primesti. Asteapta pâna când esti gata sa dai darul si sa-l primesti si vei avea o sansa mult mai mare de a reusi.


Poate credem ca suntem generosi fata de ceilalti dar, atunci când ne displace faptul ca ei nu si-au exprimat recunostinta, sau ca nu ne-au facut si ei daruri, trebuie sa punem sub semnul întrebarii propriile noastre motive. Am dat noi oare în mod neconditionat, sau am dat pentru a obtine ceva în schimb? Ne-am simtit bine daruind, sau am simtit ca facem un sacrificiu?
 Numai sinceritatea cu care raspundem la aceste întrebari ne poate spune daca darul nostru a fost sau nu autentic. Daca a fost, nu vom regreta. Daca regretam, e mai mult ca sigur ca darul nu a fost dat cu inima deschisa.

Paul Ferrini


sursa articol:Drumuri catre tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu