26 mar. 2013

5 lucruri pe care ar trebui sa ti le oferi


fii-tu-insuti
Cele mai bune lucruri pe care le poţi primi în această viaţă sau pe care ţi le poţi oferi sunt departe de a fi materiale.
Ele nu pot fi văzute cu ochiul liber şi nici nu pot fi măsurate sau cântărite, dar existenţa lor poate fii ingredientul din reţeta vieţii tale.





1. Libertatea de a fi tu insuti..

Motivul pentru care aceasta a ajuns pe primul loc este unul uşor de dedus: nu te poţi simţi mulţumit de viaţa pe care o duci dacă încerci să porţi o mască în fiecare clipă pe care o trăieşti.
Măştile sunt obositoare şi una dintre cele mai dificile şi mai epuizante sarcini este aceea de a pretinde că eşti într-un fel care nu te reprezintă.
Perfecţiunea nu există şi încercarea ta de a fi astfel nu are cum să dea roade.
Acceptă-te şi prezintă-te exact aşa cum eşti, cu bune şi cu rele, cu defecte şi cu calităţi.


2. Cuvinte blânde, cuvinte optimiste şi cuvinte care să te încurajeze.

Viaţa ne-a arătat în nenumărate rânduri că vorbele şi cuvintele pe care le rostim (atât noi, cât şi cei din jurul nostru) pot avea o putere şi o influenţă uimitoare.
Cuvintele pot da naştere unor lucruri măreţe, dar la fel de uşor, pot şi distruge.
De aceea, alege-ţi cuvintele cu cea mai mare grijă şi încearcă să-ţi adresezi zilnic câteva vorbe blânde, de încurajare, care să te motiveze şi sa te inspire.


3. O minte deschisă.

Lumea întreagă aşa cum o percepi tu este într-o continuă schimbare, de la mediul înconjurător şi persoanele cu care alegi să-ţi petreci timpul, până la propria persoană.
Pentru a depăşi şi pentru a trece peste toate aceste schimbări, trebuie să te împaci cu gândul că nimic nu este permanent şi să-ţi păstrezi mintea deschisă şi flexibilă.
Şi asta nu este tot: învaţă să-ţi lărgeşti orizontul şi să ieşi din zona ta confort.
Priveşte cu atenţie şi realizează, cu uimire, câte perspective ai, câte şanse, ocazii şi oportunităţi de a face ce-ţi doreşti şi aşa cum îţi doreşti.


4. Bucuria lucrurilor pe care le deţii.


Toate aceste lucruri pe care le ai şi de care ar trebui să te bucuri nu trebuie să fie neapărat fizice.
Bucură-te de toate persoanele iubite din viaţa ta, bucură-te de locul de muncă, de locuinţă, de toate pasiunile pe care le ai şi de toate poftele pe care ţi le satisfaci.
Nu mai strica importanţa lucrurilor pe care le ai deja prin regretarea lucrurilor pe care nu le ai.
Reaminteşte-ţi că foarte multe din toate lucrurile pe care le ai acum, ţi le-ai dorit la un moment dat şi ai reuşit să le obţii, aşa că bucură-te de ele şi de reuşită!


5. Speranta

Niciodată nu trebuie să subestimezi puterea ta de a merge mai departe, de a continua să trăieşti, să iubeşti, să lupţi în continuare sau să te ridici după un eşec.
Doar pentru că lucrurile stau prost acum, asta nu înseamnă că ele nu se vor îmbunătăţi.
Hrăneşte-ţi atât trupul, cât şi sufletul cu suficientă speranţă şi vei vedea că la un moment dat, vei depăşi şi vei trece peste necazuri.

                                                                                                                        (preluare de pe singlebell )

Un comentariu: